top of page
Logo cream.png
Keresés

Mit ajándékozzak? - A kézműves édességek hódítása.

Frissítve: 2019. dec. 9.




Sokat törjük minden évben a fejünket azon, hogy mit is adjunk karácsonyra ajándékba. Ahogy járjuk az üzleteket, azt tapasztaljuk, hogy gyakorlatilag semmit sem találunk hasznosnak, ráadásul drága is minden. Ennek hatására az elmúlt években érzékelhető, hogy a kézzel készült édességek iránti érdeklődés megnövekedett, így sokan egy doboz bonbont, néhány tábla csokit, vagy éppen egy tucat szaloncukrot ajándékoznak szeretteiknek. Ha egyszer kipróbáljuk, a rabja maradunk, alig várjuk majd az alkalmat, hogy készítsünk kézzel készült édességeket. Figyelem! A blogot olvasva és a képeket látva, eszünkbe se jusson a fogyókúrára gondolni! :)



A csokoládét mindenki szereti.

A csokoládét mindenki szereti, így választásával szinte garantáltan nem fogunk mellé lőni. Nincs is jobb dolog annál mint, hogy egyedi ajándékokkal lepjük meg szeretteinket. Sok ajándék már előre elkészíthető, így nem kell az utolsó pillanatokban kapkodni. Ha csokoládét adunk ajándékba, akkor valójában boldogságot is adunk, hiszen köztudott tény, hogy a kakaó endorfint szabadít fel és ezáltal boldogságérzetet kelt. Olyan összetevői vannak, amelyek egyszerre hatnak a lélekre, a testre illetve az idegrendszerre. A csokoládé antioxidáns hatása javítja a sejtek, a bőr és a test állapotát, sőt erősíti az immunrendszert. Ez azért van, mert az antioxidánsok képesek növelni a véráramlást az agyban. Az eredmény pedig magáért beszél: jókedv, nyugalom, eufória. Lehet ennél jobb ajándékot adni az ünnepekre?


Ma már nagy választékban kaphatóak prémium csokoládék, sőt nagy választék várja azokat, akik a gluténmentes, cukormentes édességek iránt érdeklődnek. Ám nem mindegy, hogy milyen csokoládét választunk. Nagy csokoládé szerelmeseknek van néhány tippem elsőként arra, hogyan vásároljanak ajándékba csokoládét.

  • Feltétlenül olyat csokoládét vásároljunk, amit már korábban kipróbáltunk. Saját részre éppen úgy érdemes néhány íncsiklandó falatot beszerezni, mit akkor, ha szeretteink megajándékozásáról van szó. Csodálatos dolog, adni másoknak, miközben meglepjük magunkat.

  • Tudjuk meg, hogy akinek szánjuk, melyik fajtát szereti - étcsoki, fehércsoki, tejcsoki -, illetve tudjuk meg, azt is, hogy van- e bármi amire allergiás. Ha kizárólag csak egyfajtát szeret, érdemes belecsempésznünk a másik kettőből is, lehetőséget teremtve ezzel az ízlés fejlesztésre.

  • Keressünk fel egy csokiboltot, ne a hipermarketek polcairól vegyünk ajándékba csokit. Szerencsére ma már széles választék van a jó minőségű csokoládékból. A minőség fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. A prémium kategóriájú édességek minden alkalomra, ünneplésre méltó kulináris élményt nyújthatnak.

  • Szánjuk időt a csomagolásra, a csokoládé megérdemli az elegáns, ízléses külsőt. Tehetjük díszdobozba, kis zacskóba, zsákocskába, bármibe is csomagoljuk, egészen biztosan sikert fognak aratni. Írhatunk fontos útmutatót az ajándékozottnak, akár egy kis kártyára írva, íme egy példa: "a csokoládé fogyasztása teljen el ünnepi hangulatban. Foglaljunk helyet egy kényelmes fotelben, engedjük el a napi gondokat, a rossz gondolatokat, hallgassuk a kedvenc zenénket, miközben élvezzük az ízeket, mert megérdemeljük."

  • A megfelelően kiválasztott alkohollal fokozhatjuk a csoki ízét. Az alkoholos csokoládékat főként felnőttek számára ajánljuk. 

  • Magvakkal, aszalt gyümölcsökkel még egyedibbé tehetjük a kézműves csokikat, finom és rendkívül mutatós lesz, ráadásul a piaci ár töredékéért.

  • Válasszunk olyan csokoládét, amely kevésbé édes, így a jótékony hatásai is megmaradnak. Találjuk meg az egyensúlyt egészség és az íz között!


Az egyedi édességek személyesebbé teszik az ajándékozást.


Érzékelhetitek, hogy a lehetőségek és az ízek száma végtelen. Bármilyen hozzávalót variálhatunk bármilyen típusú csokival.  Akár születésnap, névnap, évforduló, akár kolléga megajándékozása, az édesség nem hiányozhat a meglepetések közül.  A csokoládé ma kitűnő ajándék, az üzleti és a magánéletben egyaránt. Készítsetek hát édességet tartalmazó ajándékcsomagokat, amelyeket Ti magatok csináltok. De akár részt vehettek bonbon készítő tanfolyamomon, ahol megalkothatjátok a személyre szabott ajándékaitokat, amelyet díszdobozban haza is tudtok vinni.


Legyetek Ti a titkos hozzávalók!


110 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
logo horizontal full.png

Chocoleaf - kézműves édességek

Egyedi torta, - sütemény tervezése és elkészítése, akár gluténmentes és cukormentes alapanyagokból. Egyedi megrendelés, rövid határidővel.

KAPCSOLAT

0620 373 4023

Budapest

  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram

Minden jog fenntartva 2019.

logo1.png

Website by:

bottom of page